samedi 5 mai 2012

UN ADEU A EN GABRIEL MORA, AL MANESCAL DE FELANITX

Crec que fou ahir que morí En Gabriel Mora, es "manescal de Felanitx" i des de aquest blog l´hi hem de retre el nostre petit homenatge.
No volem recordar aquí els noms del caramull de bons cavalls que va criar i que va menar - tots tenim uns noms o altres a la memòria - ni lo significat que fou dins moltes de les cares del mon del trot. Els records d'En Biel que tenim més presents seràn el de la seva primera i única estada a Vincennes, ara fa més de vint anys, quan anar a les curses a Paris era una mica més heroic que ara. Erem un grup de manacorins i santjordiers i ens establirem en un petit  hotelet que si be es deia "Hotel Vincennes" nosaltres l'anomenavem "C'an Guixa" - recordava un establiment de Manacor que llevors era de similar categoría- i estava ubicat - el nom ho feia presuposar - devora el bosc de Vincennes, però a la banda oposada de l'hipodrom. Això ens obligava a fer caminades importants per dins el bosc a hores una mica intempestives i amb un fred més que intens... I no era estrany veure com En Biel als seus anys - que ja eren molts - no només aguantava l'exercici més que bé sinò que qualque vegada ens adelantava i ens deia "Som un Kerjacques vell". `
També va fer història la seva expressió quan es va plantar devall de la torre Eiffel i, prenguent mides a lo pagés va dir "Senyors, entre ses quatre potes d'aquesta torre hi cap una quarterada".
Li va agradar molt, però a l'aeroport quan ens despediem,  ens va dir: "Au al.lots, ja ho he vist i crec que amb una vegada me bastarà". No hi va tornar però, desde llevors, quan amb un estol de mallorquins caminam pels boscos de Vincennes o ens trobam devall de la famosa torre, sempre pensam en el manescal i les seves sortides.....i hi seguirem pensant, evidentment.

Aucun commentaire: