mardi 11 février 2014

"READY CASH" DE CHRISTOPHE DONNER. CAPÍTOL 2.

2.
La llegenda de READY CASH va començar vint anys abans del seu naixement.
El 6 de Desembre de 1984, a les mateixes quadres de Vincennes, Bernard Giot cerca un menador per a la seva poltre, OCÉANIDE, el menador habitual l’havia deixat plantat. S'ha de dir que a les cinc darreres curses que ella ha corregut cada cop ha estat desqualificada a la sortida. Cinc RP: “restée au poteau”, és a dir, “ha quedat a sa sortida”. No és, doncs, l'egua més cotitzada de l'hipòdrom.
Bernard Giot fa voltes per les quadres cercant una bona ànima capaç de menar la seva impossible poltre. I troba, certament per sort, a Philippe Allaire. El fill de Bernard Giot, Jean-Luc, és un aprenent que fa feina a les quadres de Philippe Allaire. Parlen de l’al.lot. Tot va bé.
I tu que no voldries menar la meva poltra a la darrera carrera?
Té cap possibilitat?
Trota, però és un poc difícil a la sortida. Amb tú potser que...
Anem a veure-ho.
Abans d'acceptar menar-la , Philippe Allaire vol provar la poltra. Falta una hora per a la sortida. S'asseu al “sulky” de l’egua i va de cap a sa pista. A pas, a trotí, la du a l’espai de sortida i li explica lo que espera d'ella, la manera en que la vol fer partir, com ha de trotar, aviat, més aviat encara, més aviat que lo que ella ha trotat mai. L'atura, la tranquil·litza i ella es relaxa, respira, obeeix, en els pocs minuts de l'escalfament ella s’ha transformat en una altra cosa, Philippe Allaire
s'en ha donat compte de que hi havia qualque cosa que l'egua duia a dintre, però amagat, fermat, una espècie de ràbia, de passió que ella ja tendrà present per sempre.
“Pas mal” la teva poltra, diu Philippe tornant del “heat”.
La menarà. Bernard Giot està encantat.
Philippe es troba amb el seu company, Pierre Tébirent, i parlen de la poltra. Pierre i Philippe es coneixen des de fa molt temps, han tingut cavalls a mitges i això encara dura: ara la meitat d'un ara una quarta part d'un altre, en compren, en venen, aquest petit comerç ha fonamentat la seva amistat que és ara ben sòlida, a prova de victòries i derrotes, de bons i de mals negocis.
Pierre Tébirent és un jugador, sempre cercant el bon “tuyau” - el cavall guanyador a cota elevada - No deixarà passar pel costat aquesta situació.
Arriba la cursa. Philippe ha vestit OCÉANIDE a la seva manera i, en els darrers escalfaments abans de la sortida, en el “canter”, ella encara va millor. Vola.
Pierre Tébirent que és a la vora de la pista i que no té un pel de beneit, sap el que s'ha de fer: es llança de cap a la taquilla i juga “una petita quantitat”, a dir ver, una sèrie de “petites quantitats” que afegint-se a altres “petites quantitats” acaben per ésser un certa quantitat.
Es dona la sortida, els cavalls parteixen i OCÉANIDE també, primera bona sorpresa; l'egua no queda a la sortida com en té costum, l'egua trota i fins i tot agafa el cap...i l'aguantarà fins a la meta, guanyant a 9 contra 1.
Encara avui  Philippe Allaire diu que va ésser un cop de sort.
Però no. Però com molts d'homes del cavall, i particularment dels cavalls de curses, Philippe Allaire no creu en els seus poders. Perquè es modest? Perquè es supersticiós?
Perquè no li agrada parlar-ne.
Ell me mira amb els seus ulls rodons, convençut de que té al davant a un il·luminat quan jo desenvolupo la meva teoria: “com un virus que passa de l'animal a l'home, la ràbia, la passió de guanyar que ell va transmetre a OCÉANIDE aquell vespre, ha estat transmesa a la seva filla DOCÉANIDE DU LILAS, que l'ha transmesa a la seva filla KIDÉA, que l'ha transmesa al mascle que aquesta línia de femelles esperava: el seu fill READY CASH”.

Aucun commentaire: