dimanche 26 janvier 2014

"MAHARAJAH" I LA GRAN "COLLADA"

No hi ha res a dir de la victòria de "MAHARAJAH" - perseguida fins aquest any i molt merescuda - ara del que si que es pot xerrar una estona es del que ha passat amb el joc de guanyador damunt del cavall.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/384414_2434477054468_788135985_n.jpg
Els "turfistes" vells entenem per "collada" una jugada important feta per una persona o una "societat" sobre un cavall del que es tenen noticies - tirant a molt fidedignes - de que guanyara. Aquesta jugada es sol fer  poc abans de la sortida de la cursa i per tenir el qualificatiu de "collada" ha esser tant significativa que ha de fer baixar sensiblement la cotització del cavall que es juga. Avui, "MAHARAJAH", deu minuts abans de la cursa estava a una cota de guanyador de 22/1 - lo que vol dir que duia el 4,54% del total invertit en aquesta modalitat de joc - i de cop i volta, deu minuts abans del tro, ha passat a 9,7/1 - el 10,3% del global - tal com ha proclamat rapidament el nostre amic, el gran locutor Pierre-Joseph Goetz i ha fet saber PARIS-TURF a les 16,16 - Si tenim en compte que de guanyador s'ha jugat en la cursa del Gran Premi d'Amèrica la friolera de 1.863.919 €, això vol dir que, en sec, s'han col.locat sobre el cavall 107.361 €.
Com que "MAHARAJAH" ha guanyat, els participants en aquesta jugada es poden haver embutxacat - llegitimament, tot s'ha de dir - la friolera de mès de un milió d'euros - comprovau, si no ho creis, quin és el resultat de  multiplicar 107.361 € per 9,70 -, es a dir, més del doble del que ha guanyat el cavall, En "MAHARAJAH". 
Aquesta febre en sec pel cavall suec no s'ha reflectida en les altres modalitats de jocs, aquests s'han mantingut estables tot lo dia i el col.locat ha cotitzat a 4,90/1   - lo que no es correspon de cap manera a un guanyador de 9,70/1 - i la quinieles guanyadora i col,locada, han pagat bé - 25,50/1 i a 14,20/1 - tenguent en compte que el cavall que ha fet segon, "UP AND QUICK" era el preferit dels jugadors, lo que sempre fa baixar sensiblement aquestes cotitzacions.
A ZETURF i a LE TURF, altres operadors per internet, el guanyador ha pagat a 19,60/1 i a 18,53/1 respectivament mentre que el col.locat ho ha fet a cota similar a la del PMU...i això que a aquestes altres adresses de joc sempre es sol pagar a una mica menys.
Donem l'enhorabona a aquests que en saben tant de jugar - de fer "collades" - i de no mostrar les cartes fins als darrers minuts.
P.D. L'estampa que il.lustra el comentari l'he treta de la pàgina de facebook del popular presentador d'EQUIDIA i no crec que correspongui a la seri BREAKING BAD.

Aucun commentaire: