lundi 18 mars 2013

INDIRA DU CHENE TORNA A ENTRAR DINS EL STUD-BOOK FRANCES

S'ha de reconéixer que els francesos són una mica especials.
Tota egua de cría ha de demostrar la seva valúa com a reproductora continuament. Això vol dir, entre altres coses, que si té tres productes inscrits dins del stud-book francés en edat de córrer i no n'hi ha cap de qualificat, queda suspesa temporalment fins que cumpleixi la condició...si l'arriba a cumplir mai. No només això sino que quan en té cinc n'ha d'haver qualificats dos i quan en té set, tres...i així progresivament.
D'altre banda, si una egua fa nou anys que ha estat coberta per primera vegada pel semental- independentment de dins quin stud-book s'han inclós els seus productes - si no està qualificada de primera o segona categoría, també queda provisionalment aparcada...i aquest punt afectava a INDIRA DU CHENE, suspesa temporalment, ja que pel que feia als fills qualificats s'ha de comptar que dels quatre seus en edat de córrer, tres estan qualificats: RAMIRA DU CHENE (1.18); TRISTAN DES BOSC (1.15) i VICADILLO DES BOSC (1.19)
I es que l'egua, que conegré semental - es un dir- al 2003, no cumplía aquesta condició... i no servía per res que el seu fill "QUARCIO DU CHENE" sigui un dels millors cavalls d'Europa, guanyador de GRUP I, amb un record de 1.09 i més de 1.100.000 € de ganància, però...ai,las!!!  no estava inscrit dins del stud-book francés sino dins del suec. QUARCIO DU CHENE no hi va poder ésser matricular per mor que encara que pare (CAPRICCIO) i mare (INDIRA DU CHENE) siguin nascuts a França, dos dels seus quatre padrins (SHARIF D'IESOLO i WOKAHOLIC) no hi figuraven dins el dit stud-book des de el seu neixement.
TRISTAN DES BOSC va resoldre aquest embolic dissabte passat marcant 1.15.6 sobre 2450 metres i a trot montat, fent sa mare de segona categoría.

Aucun commentaire: