mardi 5 mars 2013

AVUI HI HA HAGUT SUB.HASTA A DEAUVILLE.

Avui hi ha hagut sub.hasta de trotons a Deauville. Una venta de tota casta de productes - cavalls en preparació, poltres, egues de ventre, parts de sementals, bots, etc - que no passarà, ni aprop fer-hi, a l'història. S'han venut 110 "lots" per un total de 1.098.700 € i a un promig de 9.779 €.
El top-preu ha sigut per "UP MARKET" que s'ha venut per 86.000 €. El fill d'OBRILLANT és un cavall guanyador de curses de grup I i II a qui, darrerament, li costa fer podium. Així i tot els seus guanys pujen a més de mig mil.lió d'euros.
També han estat ben pagats una sèrie de cavalls italians i, sorprenentment, els productes de la quadra de Jean-Claude Hallais, un entrenador que no es un habitual a les ventes públiques.
La part de semental més cotitzada ha sigut la de "THE BEST MADRIK" (COKTAIL JET) que s'ha venuda per 45.000 €. Abans, una participació de "PRINCE GEDE" (SANCHO PANÇA) ha estat retirada per la propietat per 17.000 €. Així mateix s'han pogut com,prar parts per menys de 1.500 €, parts dels germans paternals "HERMES DE BUISSON"  i "QUARTZ DE FAEL"(BUVETIER D'AUNOU)  i "QUIP DU BEAUVOISIN" (GANYMEDE) entre altres.
La cubrició més ben cotitzada ha sigut la del guanyador del Premi d'Amèrica d'aquest any, la de "ROYAL DREAM" (LOVE YOU), valorada en 14.500 €. La més asequible ha estat la de "SON ALEZAN" (FIRST DE RETZ) que només ha valgut 500 €. Sorprén, en aquest apartat, que el preu del bot de "THORENS VEDAQUAIS" (CYGNUS D'ODYSSEE) s'hagui venut per 1.500 € quan el seu preu oficial son cinc vegades més.
L'egua de ventre més ben pagada ha sigut "TEMILIA PIERJI", una no qualificada, filla de JAG DE BELLOUET i germana de ventre de la clàssica MILIA PIERJI. Na TEMILIA PIERJI menava una pollina de THE BEST MADRIK i s'en han pagat 60.000 €. Després han vingut "OCELY DE LA MERITE", una filla de WORKAHOLIC plena de LOVE YOU - bot pagat - que ha arribat als 52.000 €
i "OLALA DU FRUITIER", una filla de CAPRICCIO plena de LOOK DE STAR que la s'en han duita per 43.000 €,
De totes formes s'ha de dir que hi ha hagut un esplet d'egues, plenes o punt de cubrir, que han trobat comprador o han sigut retirades per menys de 2.000 €, filles entre altres bons, bons sementals, de  BUVETIER D'AUNOU (URFA DE BLAY), DAHIR DE PRELONG (VENISE DE BLAY), DEFI D'AUNOU (SAGA GENILOU), ECHO (MISS DE CENOMAN), JAG DE BELLOUET (SAGA DE DAIDOU), etc.
Hi ha hagut una egua filla de BIESOLO i una mica vella, anomenada "HERMINE DIAM" que era plena de SINGALO - bot pagat i el bot d'aquest cavall, fill de COKTAIL JET i guanyador del Premi de Cornulier 2013 ara es cotitza a més de 6.000 € - i que ha estat retirada a 6.900 €. Aquesta egua és la mare de NIMROD BOREALIS, un cavall sanat que ha guanyat més de 1.300.000 € i que fa uns anys vam veure córrer a Son Pardo menat per Mathieu Abrivard.
A noltros ens tocava una mica la fibreta la venta de "ROXANA DU ROUMOIS" una filla de LOVE YOU i DAME DE MAGNY, germana, per tant, dels nostres SCORPIO DU ROUMOIS i de TOMEU DES BOSC. L'egua, que es plena de UAUKIR ha sigut retirada per 10.000 €.
La propera sub.hasta es el 23 d'Abril a Cabourg.

Aucun commentaire: