dimanche 8 décembre 2013

"HALIMEDE".BON PARE DE MARES?


Avui hem vist un CRITERIUM DELS TRES ANYS molt mogut, amb bots i bots, un grapat de disqualificacions i un parell dels elegits per la premsa i els jugadors que no han pogut arribat...i això que només comença el "meeting". Però jo també m'he fitxat en una altre cosa: el guanyador "ALADIN D'ECAJEUL" (1.13, per QUAKER JET i NANCY D'ECAJEUL) i "ALESIA D'ATOUT" (1.12, per DEFI D'AUNOU i NEW YORK JET), que ha fet tercer, son nets per part de mare, de "HALIMEDE".
Aquest fill de "BUVETIER D'AUNOU" i net de la magnífica "GADAMES" sempre a viscut a l'ombra del seu germà complet, a l'ombra del bon "GANYMEDE". La seva vida deportiva no fou especialment memorable, primerenc, va guanyar una cursa de Grup II - el Prix Abel Bassigny-,va  participar en els "Criteriums" dels tres i quatre anys sense massa sort - fou disqualificat ambdues vegades - i es va retirar amb 175.682 € de guanys. La categoría de les egues que sol cobrir no es extraodinària i la seva producció no treu faves d'olla, només 13 dels seus fills han guanyat més de 100.000 € i cap d'ells ha estat declarat semental. 
Ara bé quan xerram de la producció de les filles de  ja es una altre cosa. Amb el primer d'avui "ALADIN D'ECAJEUL" ja ha sumat 304.940 €. mentres que "ALESIA D'ATOUT" ha arribat als 182.050 €. I a ells hi hem d'afegir "VALSEUR DE KARCY" (1.13 montat, per ORLANDO VICI i ), guanyador de Prix d'Essay (Grup I) de l'any passat i que du 129.700 € de guanys.
A Le Bucher hi ha una filla de "HALIMEDE":"UGANDA DES BOSC" molt americanitzada per linea materna - BLUE DREAM sobre WORKAHOLIC- talment com "NANCY D'ECAJEUL"- FLORESTAN i de la mateixa linea materna que la desapareguda que "KOOKIES D'ECAJEUL" - i com "NEW YORK JET" - SUGARCANE HANOVER i amb idèntica procedència materna que l'egua del Sr.Ribeiro que viu per La Cochere  RONDE DE NUIT i que SORAYA D'ATOUT, ambdues a travers de l'egua branca SANS ATOUT-. Serà la filla de "IMAGE D'URZY" una bona criadora?

Aucun commentaire: